Cégadatok

MME Vállalkozó Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
6000 Kecskemét,
Daru u. 21.
Tel: +36-20-957-6101
Fax: +36-20-959-7368
mail: iroda [at] m-m-e [dot] hu
Adószám: 14783193-2-03

Kérdőív

„A történelem kegyes lesz hozzám, mert szándékomban áll átírni.” Sir Winston Churchill

Tisztelt Hölgyem, Uram!

A „munkavédelem aktuális helyzete” kérdőívvel célom, hogy felmérjem, a magyar építőiparban közreműködők munkavédelmi képességeit, hajlandóságát, a magyar építőipar munkavédelmi erősségeit, gyengeségeit a fejlesztendő területeket, továbbá képet kapjak a jogszabályok által támasztott követelmények teljesíthetőségéről.

A kérdőív kétféle, a munkavédelem szempontjából fontos témára, területre vonatkozóan ad majd visszajelzést:

1) Általános szervezeti felkészültségről;

2) Az építési-kivitelezési helyszínek munkavédelmi felkészültségéről. A kérdőív különböző kérdéseket tartalmaz mind a szervezetre, mind pedig annak munkavédelmi felkészültségére vonatkozóan.

A kérdések döntő többsége eldöntendő kérdés, azaz a válasz igen, vagy nem. Van pár olyan, amelyhez egy-egy szónak, tevékenységnek, számnak, vagy éppen dátumnak kell kerülnie. Kérem, hogy az alapján válaszoljon a kérdésekre, hogy az Ön szervezetére vonatkozóan a felmérés időpontjában melyik a konkrét jellemző, illetve egy adott építési-kivitelezési helyszínen a szervezet, illetve a kivitelezésben közreműködők hogyan teljesítik a megfogalmazott követelményeket.

A kérdőív kitöltése teljes mértékben anonim, ami azt jelenti, hogy az adott szervezetre vonatkozóan adatot, információt, amely alapján az azonosítható lenne, nem tartalmaz. Nem is szándékom az azonosítás, hiszen egy országos felmérésnél, nem az a fontos, hogy egy-egy szervezet hogyan teljesít, hanem az, hogy az országos szintet lehessen jól meghatározni és ez alapján fejlesztési lehetőségeket, területeket megfogalmazni. A fenti idézet is erre utal, hiszen az értékeléssel, az eredmények ismertetésével, bemutatásával a munkavédelem fejlesztése, javítása lenne az elsődleges, amelyet társadalmi érdeknek kell tekintenünk.

A kitöltött kérdőívek kezelése bizalmas, hiszen csak a kérdezők és jómagam rendelkezünk egy-egy konkrét kérdőívhez hozzáféréssel, rálátással. Az összesített értékelés, valamint a teljes elemzés már valamennyivel szélesebb körben lesz majd hozzáférhető, illetve reménykedem abban, hogy az illetékes szervezetek felfigyelnek tartalmára, jelentőségére és felhasználják a terület jövőbeni fejlesztéséhez.

Kérem, szánjon időt a kérdőív kitöltésére ezzel is segítve a cél elérését, valamint a magyar munkavédelmi helyzet lehetséges fejlesztését. Köszönöm segítőkész munkáját!

2009. október 1.

Kolonics Krisztián